ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика26/06/2019

НАСТАВАК ХИТНЕ СЈЕДНИЦЕ

 

САРАЈЕВО, 26. ЈУНА /СРНА/ - Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Борјана Кришто сазвала је за данас наставак друге хитне сједнице овог дома, најављено је из ове институције.

 

Хитна сједница прекинута је 14. јуна јер није било довољно посланика из Републике Српске за усвајање дневног реда који је упућен на усаглашавање Колегијуму дома.

На дневном реду наставка друге хитне сједнице је актуелна ситуација у правосудним институцијама БиХ са акцентом на обавезе из препорука Европске комисије.

У саопштењу је наведено да би посланици требало да разматрају и информацију Савјета министара у техничком мандату о контроли и управљању приливом масовног броја миграната и избјеглица у БиХ са освртом на актуелну безбједносну и хуманитарну ситуацију на подручју Унско-санског кантона.

Сазивање хитне сједнице тражило је 14 посланика из СДП-а, СББ-а, Наше странке, СДС-а, ПДП-а, А-СДА, ПДА и Независног блока.

Предсједавајући Српског Клуба у Представничком дому парламента БиХ Ненад Стевандић, јуче је, оцијенио нелегитимним заказивање наставка сједнице Представничког дома БиХ, као и сазивање сједнице Дома народа БиХ, те истакао да је то наставак кршења пословника и уставних норми јер се прескаче избор комисије за избор предсједавајућег Савјета министара и избор предсједавајућег Савјета министара.

Стевандић је истакао да већ осам мјесеци трају покушаји СДА и ДФ-а да буде блокиран избор Савјета министара по изборном резултату и ставу народа Републике Српске, те поручио да Српска то неће дозволити.

Наставак сједнице заказан је за 10.00 часова.