ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана04/07/2019

ВУКОВИЋ: ПОЛИЦИЈИ ДАTИ ВЕЋА ОВЛАШTЕЊА

 

БАЊАЛУКА, 4. ЈУЛА /СРНА/ - Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Радован Вуковић истакао је да полицији морају бити дата већа овлаштења, с циљем додатног побољшања безбједносне ситуације.

 

"Полицији се могу дати већа овлашћења уколико јој повисимо плате, те додатно опремимо. Мислим да Народна скупштина Републике Српске ово може испоштовати", рекао је Вуковић у Народној скупштини, током расправе о извјештају о раду Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске у прошлој години.

Он је нагласио да је Полиција Републике Српске један од гараната опстанка Српске и заштите безбједности њених грађана.

Посланик СНСД-а Срђан Мазалица рекао је да су негативне кампање стварале негативну слику о раду МУП-а и да је повећан број напада на полицајце.

Он сматра да не би било Републике Српске без њене полиције, која је једина оружана формација.

Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Миладин Станић оцијенио је да је добар показатељ што је смањена стопа општег криминалитета.

"Као опозиционар не желим да угрозим положај Полиције Републике Српске у БиХ и подржавам њен професионалан рад. Међутим, ради нашег народа позивам представнике Полиције да се више никада не понови случај Драгичевић, а, нажалост, и у случају Крунић начинили сте пропусте", додао је Станић.

Посланик ПДП-а Драшко Станивуковић сматра да је извјештај катастрофалан јер се, како каже, у њему не говори о једном од убистава и репресивним методама полиције у Бањалуци. /наставиће се/бон/бој/аб