ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана04/07/2019

ЋУЛУМ: ПОЛИЦИЈА ИСПУЊАВА УСTАВНУ И ЗАКОНСКУ ОБАВЕЗУ

 

БАЊАЛУКА, 4. ЈУЛА /СРНА/ - Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум рекао је данас да Полиција Српске испуњава уставну и законску обавезу када је ријеч о заштити територије, уставног поретка и безбједности грађана.

 

"Интензивно спроводимо истрагу о свим нерасвијетљеним кривичним дјелима, па и убиствима. У посљедњих седам и по година имали смо 58 евидентираних убистава са непознатим извршиоцем. Од овог броја расвијетљено је 48 убистава, а од 10 која још нисмо завршили, два су дјелимично расвијетљена", рекао је Ћулум у Народној скупштини у завршној ријечи о извјештају о раду Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске у прошлој години.

Он је напоменуо да се један број убистава односи и на обрачун организованих криминалних група из региона, међу којима су "шкаљарски" и "кавачки клан".

Ћулум тврди да Полиција Републике Српске у региону има најбоље статистичке податке у свим областима безбједности, што је од изузетног значаја, те да је у прошлој години остварила добре резултате, иако је била изложена различитим притисцима.

Он је додао да је сагласан са посланицима који сматрају да је неопходно побољшати материјални статус полицајаца.

Народна скупштина размотрила је извјештај о раду МУП-а у прошлој години у коме се наводи да је МУП успјешно реализовао послове и задатке, што се огледа у повољном стању безбједности, те очувању стабилног реда и мира. /наставиће се/бон/бој/аб