ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана04/07/2019

ФИСКАЛНИ САВЈЕT РЕАЛИЗОВАО ПЛАНИРАНЕ АКTИВНОСTИ

 

БАЊАЛУКА, 4. ЈУЛА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске размотрила је данас у Бањалуци извјештај Фискалног савјета о раду у прошлој години у коме се наводи да су реализоване планиране активности.

 

Предсједник Фискалног савјета Републике Српске Миленко Крајишник рекао је да је измјенама и допунама Закона о фискалној одговорности додатно ојачана улога овог органа у правном систему Републике Српске, а нарочито у дијелу који се односи на фискалну одговорност, ефикасно и ефективно коришћење буџетских средстава, али да је у наредном периоду неопходно пратити примјену овог закона и евентуално, приступити његовим измјенама и допунама.

"Неспорно је, да је оснивање Фискалног савјета Републике Српске као новог органа у правном систему Републике Српске, значајно утицало на подстицање стручне расправе о фискалној политици и промовисање културе фискалне одговорности", рекао је Крајишник у Народној скупштини, представљајући наведени извјештај.

Он је истакао да су одлуком о усвајању буџета Републике Српске за 2018. годину за рад Фискалног савјета Републике Српске издвојена средства од 395.900 КМ.

"У прошлој години извршена је набавка недостајуће рачунарске опреме, односно набављена су три рачунара, те опрема неопходна за трезорско пословање. На крају рошле године вриједност основних средстава Фискалног савјета износила је 12.277,96 КМ", навео је Крајишник.

Он је нагласио да је Фискални савјет измирио све обавезе у складу са динамиком трезорског система пословања. /наставиће се/бон/бој/мир