ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија08/07/2019

ОПШTИНА ИЗДВОЈИЛА 22.930 КМ ЗА РАЗЛИЧИTЕ ПРОЈЕКTЕ

 

МРКОЊИЋ ГРАД, 8. ЈУЛА /СРНА/ - Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић потписала је данас са представницима удружења грађања уговоре о реализацији 20 различитих пројеката укупне вриједности 22.930 КМ.

 

Аничићева је рекла новинарима да је ријеч о пројектима из различитих области, од оних који чувају традицију, до социјалних, спортских и образовних.

"Задовољна сам активизмом невладиних организација, годинама им помажемо и мислим да су они заузели битно мјесто у нашем граду", истакла је Аничићева.

Предсједник Удружења жена "Наша жена" из Подрашнице Борјана Јанковић каже да су за реализацију пројекта "Подрашничко саборовање" добили 1.000 КМ.

"Циљ пројекта је да окупимо сва удружења жена са подручја наше општине, да се дружимо и представимо наше ручне радове. Акценат је на домаћој, традиционалној и квалитетној храни, као што је љевуша од хељде или кукуруза са кајмаком, пура, пита и слично", навеле је Јанковићева.

Предсједник Еколошког покрета Зеленковац Борислав-Боро Јанковић добио је 2.000 КМ за пројекат "Џез фестивал 2019". Он је захвалио општини Мркоњић Град што подржава ову музичку манифестацију и позвао све љубитеље џеза да дођу крајем јула на Зеленковац.

"Фестивал ће трајати од 25. до 29. јула, изабрали смо јако добре, квалитетне џез бендове. Биће то четири концертна дана у прелијепом природном амбијенту", нагласио је Јанковић.

Удружења су за реализацију пројеката добила од 600 КМ до 2.000 КМ, а уговори су потписани у Еко-зони Зеленковац.