ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија08/07/2019

ЗА УГРАДЊУ ЛЕД РАСВЈЕТЕ 270.138 КМ

 

ВЛАСЕНИЦА, 8. ЈУЛА /СРНА/ - Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић потписао је данас уговор о замјени постојеће јавне расвјете савременом ЛЕД расвјетом у урбаном дијелу општине, чиме ће у знатној мјери бити смањена потрошња електричне енергије и трошкови одржавања.

 

Уговор о реализацији пројекта "Побољшање енергетске ефикасности јавне расвјете у урбаном подручју општине Власеница" вриједан је 270.138 КМ, од којих ће 183.388 КМ бити обезбијеђено из буџета општине, а 86.750 обезбиједиће УНДП из Пројекта интегрисаног локалног развоја /ИЛДП/, који заједнички реализују Влада Швајцарске и УНДП у БиХ.

"Након прегледа и евидентирања стања у постојећем систему јавне расвјете, закључили смо да је систем расвјете већином заснован на свјетиљкама старијим од 10 година, те да је неекономичан и у врло лошем стању. Овом промјеном добиће се еколошки прихватљива и економична јавна расвјета", рекао је Краљевић Срни.

Краљевић је уговор потписао у Власеници, у присуству представника Регионалне канцеларије УНДП-а Саше Слијепчевића.

У оквиру пројекта планирана је набавка и уградња 637 ЛЕД свјетиљки у градском подручју Власенице, а биће реализовано и низ других активности с циљем промоције пројекта и енергетске ефикасности.

Уговором је предвиђено да пројекат уградње ЛЕД расвјете буде реализован у року од два мјесеца, почев од дана избора извођача радова.