ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија08/07/2019

ПОТПИСАН УГОВОР О УНАПРЕЂЕЊУ ПЛАСТЕНИЧКЕ ПРОИЗВОДЊЕ ПОВРЋА

 

ЗВОРНИК, 8. ЈУЛА /СРНА/ - Град Зворник и Развојни програм УН /УНДП/ потписали су данас уговор о заједничкој реализацији пројекта интегрисаног локалног развоја у оквиру којег ће бити спроведен пројекат "Унапређење пластеничке производње поврћа" укупне вриједности 61.424 КМ.

 

Градска управа Зворник у пројекту учествује са 17.924 КМ, а Фонд за подстицај локалног развоја са 43.500 КМ.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић рекао је након потписивања уговора да ће у оквиру овог пројекта бити додијељено 25 пластеника социјално угроженим домаћинствима из руралних подручја.

Подсјетивши да град Зворник има одличну сарадњу са УНДП-ом и Владом Швајцарске, Стевановић је изразио очекивање да ће ова сарадња и у наредном периоду бити успјешна.

Он је навео да град Зворник годишње улаже око 400.000 КМ за унапређење пољопривредне производње и додао да је до сада на подручју града постављено више од четири хектара пластеника, захваљујући, углавном, пријатељима донаторима.

Након потписивања уговора биће формирана комисија, дефинисани критеријуми, објављен јавни позив и изабрани корисници пластеника.

Фонд за подстицај локалног развоја формиран је у оквиру Пројекта интегрисаног локалног развоја који је заједнички пројекат Владе Швајцарске и УНДП-а с циљем да се пружи подршка реализацији пројеката који су обухваћени Стратегијом интегрисаног локалног развоја и Планом имплементације за период 2019-2021. година.