ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/07/2019

ВУЛИНУ И ДЕЛЕГАЦИЈИ ВОЈНОГ ЗДРАВСТВА ЗАБРАЊЕН УЛАЗАК НА КОСМЕТ

 

БЕОГРАД, 10. ЈУЛА /СРНА/ - Министру одбране Србије Александру Вулину и делегацији Министарства одбране и Војног здравства није дозвољено да посјете Клиничко-болнички центар у сјевреној Косовској Митровици, саопштено је из Министарства.

 

У саопштењу се наводи да они нису добили дозволу иако је прошле седмице премијер самопроглашеног Косова Рамуш Харадинај премијеру Србије Ани Брнабић тврдио да је лажна вијест да је Приштина свим српским званичницима ускратила дозволу да посјете Космет.

"Још једном се показало да Рамуш Харадинај лаже, а Приштина је још једном прекршила Бриселски споразум. Овога пута су се на листи званичника који не могу на Косово и Метохију, осим министра Вулина, нашли и лекари", додаје се у саопштењу из Министарства одбране.

У саопштењу се напомиње да је планирана посјета имала искључиво хуманитарни карактер, те да су представници Министарства и ВМА са челницима Клиничко-болнички центра у Косовској Митровици намјеравали да разговарају о унапређењу сарадње и даљој помоћи том медицинском центру у којем се лијече и Срби и Албанци.