ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/07/2019

ФАЗЛИЋ: ВУЧЈАК НЕЋЕ БИТИ МИГРАНТСКИ ЦЕНТАР

 

БИХАЋ, 10. ЈУЛА /СРНА/ - Градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић изјавио је данас да камп Вучјак није и неће бити мигрантски центар, већ привремена локација, те да нису сретни због грађана који живе у непосредној близини, као и стања у овом кампу.

 

"Спремни смо да разговарамо о рјешењима, а то је да мигранти не долазе у наш град, да се локација за њихов смјештај нађе негдје у БиХ или ван урбаног подручја града, уз финансирање надлежних страних и домаћих институција и уз строжа правила према мигрантима који буду у њему боравили", рекао је Фазлић.

Он је данас информисао команданта Еуфора у БиХ генерал-мајора Рајнхарда Тришака о мигрантској кризи и активностима које град Бихаћ као локална заједница чини да се та ситуација превазиђе у ишчекивању конкретних реаговања надлежних институција, саопштено је из кабинета градоначелника Бихаћа.

Фазлић је најавио да ће са кантоналним званичницима и представницима Министарства безбједности БиХ 17. јула присуствовати састанку у Бриселу на којем ће бити разговарано о мигрантској кризи у БиХ.

Генерал-мајор Тришак нагласио је да ће, у складу са својом мисијом и надлежностима Еуфора у БиХ, након посјете Бихаћу и разговорима са свим релевантним субјектима који носе терет мигрантске кризе у Бихаћу, информисати надлежне у Сарајеву, али и Европској комисији у Бриселу.

"Са градоначелником сам имао отворен разговор о илегалним миграцијама и након посјете кампу на Вучјаку имаћу јаснију слику о дешавањима овдје и напорима које власти у Бихаћу заједно са међународним организацијама чине како би овај проблем био стављен под контролу", рекао је Тришак.