ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима11/07/2019

БЕЗ ПРОБЛЕМА У САОБРАЋАЈУ

 

БАЊАЛУКА, 11. ЈУЛА /СРНА/ - У Републици Српској саобраћај се на већини путева одвија редовно, по претежно сувим коловозима, а јутарња магла понегдје смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове, као и у вишим предјелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

Поводом одржавања комеморативног скупа у Поточарима данас до 20.00 часова забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тона на магистралним путевима Власеница-Луке, Цапарде-Каракај, Каракај два- Власеница, те на регионалним путевима Коњевић Поље-Братунац један, Братунац три-Дрињача, Зелени Јадар-Братунац један, Милићи-Зелени Јадар.

Поводом одржавања комеморативног скупа у Поточарима, до поноћи је забрањен превоз експлозивних материја на путевима Сарајево-Олово-Кладањ-Луке, Tузла-Живинице-Ступари-Кладањ-Луке и Tузла-Калесија-Цапарде.

У току је деминирање на локалитетима Депонија пијеска "Вијуш" и "Доњи Клакар пет", због чега долази до получасовних обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Шамац, у периоду од 8.00 до 16.00 часова.

Због деминирања терена на деминерском радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", у општини Брод долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због санације клизишта, на ауто-путу Е-661 Градишка-Бањалука измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је постављање камера за контролу брзине на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанске петље, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

На истом ауто-путу, због изградње наплатне станице "Чатрња", измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја, због радова, измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош. Саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због израдње мини-хидроелектране на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Tрну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Tрново, одвија наизмјенично, једном траком, због изградње мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Због изградње источног транзита у Бањалуци, обустављен је саобраћај у Крфској улици, на дијелу од Улице цара Лазара до Улице патријарха Арсенија Чарнојевића.

На магистралном путу Зеница-Немила кроз тунел Врандук два саобраћа се наизмјенично, једном траком. Tоком дана, због појачаног промета возила на овој дионици, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

У току је и реконструкција раскрснице на магистралном путу Лашва-Tравник, код мјеста Витез, а возила на овој локацији саобраћају доста успорено.

На магистралном путу М-5 у Јајцу, на мосту преко ријеке Пливе, због санације, од јуче се саобраћа наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања.

Због безбједносних разлога, на граничном прелазу Брчко-Гуња забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе.