ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана11/07/2019

О ЗАКОНСКИМ РЈЕШЕЊИМА О ЛИЧНОМ ИМЕНУ, ШУМАМА И ШТРАЈКУ

 

БАЊАЛУКА, 11. ЈУЛА /СРНА/ - Влада Републике Српске разматраће данас у Бањалуци Приједлог закона о личном имену, као и нацрте закона о измјенама и допунама Закона о шумама и Закона о штрајку.

 

Влада ће разматрати и информације о пројекту "Одрживи повратак и интеграција расељених особа и избјеглица у БиХ, Црној Гори и Србији", у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања, те о реализацији Стратегије запошљавања Српске 2016-2020. година, за период 2017-2018.

Пред министрима ће бити и информације о стању у области заштите и здравља на раду у Републици Српској, те о активностима на изради Програма економских реформи Српске за период 2020-2022. године и координацији активности у вези са припремом Програма економских реформи БиХ за период 2020-2022. године,
најављено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Влада ће разматрати и приједлог одлуке о 35. емисији обвезница Републике Српске јавном понудом од 35 милиона КМ, те приједлог рјешења којим се Српској дозвољава ступање у посјед експроприсаних некретнина након коначности рјешења о потпуној експропријацији, а у сврху изградње приступних путева на дионици ауто-пута Бањалука-Добој.

Након сједнице Владе, која ће почети у 10.00 часова, биће објављено саопштење и одржана конференција за новинаре у 12.30 часова у прес-центру Владе.