ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика11/07/2019

ПОПОВИЋ: ПРИЗНАЊЕ ЛАЖНОГ ГЕНОЦИДА НАМЕЋУ НАМ КАО НОВИ УСЛОВ ЕУ ИНТЕГРАЦИЈА

 

БЕОГРАД, 11. ЈУЛА /СРНА/ - Изјаве које ових дана дају поједини европски званичници јасно указују на то да се Србији поставља нови услов за европске интеграције, а то је да призна лажни геноцид у Сребреници и себе прогласи геноцидном државом, изјавио је лидер Српске народне партије /СНП/ Ненад Поповић.

 

"Истичем да у Сребреници није било никаквог геноцида и да Срби никада неће прихватити да буду жигосани као геноцидан народ", поручио је Поповић, који је и министар у Влади Србије задужен за иновације и технолошки развој.

Према његовим ријечима, у Сребреници је било злочина, као што га је било и над српским народом који страдање својих невиних жртава обиљежава на Петровдан у Братунцу, саопштено је из СНП-а.

"Хиљаде невиних Срба, жена и деце, страдало је од руке злочинца Насера Орића и његових муџахедина, међутим, бриселска бирократија за српске жртве не показује интересовање", наводи Поповић.

Он сматра да је, због постављања нових понижавајућих услова за Србију у којима се тражи да призна лажни геноцид у Сребреници како би напредовала на путу ка ЕУ, неопходно преиспитати даљи процес европских интеграција ради заштите националних интереса Србије и српског народа.