ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија11/07/2019

ВЛАДА СРПСКЕ РАСКИНУЛА УГОВОР СА КОМПАНИЈОМ "БАТАГОН"

 

БАЊАЛУКА, 11. ЈУЛА /СРНА/ - Влада Републике Српске ставила је данас ван снаге меморандум и закључке који су потписани са компанијом "Батагон".

 

Из Владе је потврђено за РТРС да се уговор раскида, јер "Батагон" није у предвиђеном року испоштовао обавезе.

Влада Српске негативно је одговорила, након што је швајцарска компанија "Батагон" од Владе, упркос раније договореном смјеру дјеловања, затражила да купи потраживања само једне институције Српске од Фабрике глинице "Бирач", а у каснијим периодима парцијално откупљује и остала потраживања.

У одговору Владе Српске на овакве захтјеве потенцијалних партнера јасно се наводи да оваквим условима нису задовољни и да се понуда у виду парцијалног плаћања одбија.

"Према раније потписаном меморандуму и закључцима Владе Српске, 'Батагон' може да плати потраживања у цјелости, а уколико се то не прихвати и уколико из ове компаније остану при ставу да желе парцијално плаћање, наредни корак морао би да буде раскид уговора", саопштено је из раније из Владе Српске.

Швајцарска компанија "Батагон" од Владе Српске у протеклом периоду откупила је 43 милиона КМ потраживања Српске од фабрике "Бирач" у стечају.