ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/07/2019

ЖАН КРИСТОФ БИСОН ПОСТАО ЧЛАН ДРУШТВА НОВИНАРА ВОЈВОДИНЕ

 

НОВИ САД, 11. ЈУЛА /СРНА/ - Замјеник главног уредника "Фигаро магазина" из Париза Жан Кристоф Бисон потписао је данас у Новом Саду приступницу и постао члан Друштва новинара Војводине.

 

Бисону је синоћ уручена "Бијела голубица", највише признање "Тесла глобал форума", традиционалне манифестације, у част и славу великог српског научника и проналазача Николе Тесле.

Други човјек "Фигаро магазина" рекао је тим поводом да је чланство у овом друштву доживио као награду за свој професионални рад на афирмацији истине о Србији и његовању француско-српског пријатељства.

"Прије 23 године био сам први пут у Србији и тада сам, извјештавајући о Француском војничком гробљу из Првог свјетског рата, био одушевљен пажњом и љубави Срба према Французима", навео је Бисон.

Он је додао да је тада осјетио неодољиву потребу да ту љубав узврати.

"Без икакве пропаганде желио сам да истинитим извјештавањем покажем право лице Србије и промијеним лажну слику која је Француској јавности наметнута о Србији деведесетих година прошлог вијека", рекао је Бисон новинарима послије потписивања приступнице Друштву новинара Војводине.

Предсједник Друштва новинара Војводине Петар Кочић рекао је да је овом друштву од приоритетног значаја развијање међународне сарадње.

"Циљ те сарадње јесте да се допринесе истинитом извештавању о Србији. У томе је велики допринос `Тесла глобал форума` на којем је, осим са Бисоном, склопљена сарадња и са председником Савеза новинара Русије Владимиром Соловљевом", рекао је Кочић.

Жан Кристоф Бисон примио је синоћ у Матици српској "Бијелу голубицу", престижну награду "Тесла глобал форума" за истинито извјештавање о Србији током више од 20 година.

"Тесла глобал форум" завршава се "Тесла релијем електричних аутомобила и возила" од 12. до 14 јула.

Изложба електричних возила почиње сутра на платоу код Спортског и пословног центра Војводина, популарног Спенса.

Та јединствена изложба електричних аутомобила у Србији почиње у 16.00 часова.