ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија12/07/2019

НЕШИЋ: ПОТРЕБНА СТРАТЕГИЈА О "ЦРНИМ ТАЧКАМА"

 

БАЊАЛУКА, 12. ЈУЛА /СРНА/ - "Путеви Републике Српске" припремиће стратегију и програм безбједности саобраћаја у којима ће детаљно бити обиљежен "црне тачке" на путевима, најавио је директор овог предузећа Ненад Нешић.

 

Он истиче да је потребна ова стратегија којом ће бити утврђени јасни правци дјеловања у рјешавању проблема безбједности саобраћаја.

"Свјесни смо да је путна инфраструктура у Српској у лошем стању на неким мјестима. Проблема и приоритета је много, па морамо да их рјешавамо постепено. У већини случајева, највеће проблеме нам представљају разни процедурални послови који треба да се заврше прије него што почну радови", навео је Нешић за "ЕуроБлиц".

Нешић је изјавио да је планом "Путева" за ову годину предвиђена санација, изградња и модернизација многих путних дионица у Српској.

"Планирана је изградња кружне раскрснице у Приједору, а вриједност инвестиције је 712.000 КМ, затим изградња кружне раскрснице у Прњавору, вриједности 816.000 КМ, те кружне раскрснице у Модричи, вриједности 461.000 КМ. У суботу започињу радови на реконструкцији регионалног пута Лукавица-Пале, дионица Јасик-Триангла и мост, а вриједност инвестиције је 3,25 милиона КМ", прецизирао је Нешић.

Он напомиње да је планирана и реконструкција и уклапање два моста у Врбањи, вриједности од 670.000 КМ.

"Предвиђена је и изградња два моста и дијела саобраћајнице у дужини око 500 метара на дионици Шњеготина-Клупе, вриједности један милион КМ, кружна раскрсница на укрштању магистралног пута М16 и Немањине и Козарске улице у Лакташима, са реконструкцијом дијела овог пута, укупне вриједности 795.000 КМ", каже он.

Нешић истиче да је у овој години планирана и изградња регионалног пута Тедин Хан-Криж, Зеленковци-Витковићи, у износу од 500.000 КМ, те спој магистралних путева М20 и М6, у дужини од 5,5 километара, у износу од 800.000 КМ.

Он је рекао да је предвиђена и изградња два кружна тока у Броду у износу од 700.000 КМ.

"Планирана је и реконструкција Улице Бродског батаљона у Броду, у износу од 440.000 КМ, као и рехабилитација магистралног пута Љубиње-Требиње, вриједности 3,94 милиона КМ, те рехабилитација магистралних путева Козарска Дубица-Драксенић-Врбашка, у вриједности 500.000 КМ", наводи Нешић.

Он каже да је предвиђена и реконструкција регионалног пута Језеро-Шипово од 300.000 КМ, реконструкција споја локалног пута Приједор-Буснови са регионалним путем Бронзани Мајдан-ентитетска граница у мјесту Тромеђа, вриједности 500.000 КМ, те рехабилитација регионалног пута Милићи-Зелени Јадар, од 500.000 КМ.