ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/07/2019

МИХАЈЛОВИЋ: УВЕСТИ ПОСЕБНЕ НАРУКВИЦЕ ЗА НАСИЛНИКЕ

 

БЕОГРАД, 12. ЈУЛА /СРНА/ - Потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је да данашњи случај родног насиља - убиства жене у Панчеву, показује да Закон о спречавању насиља у породици мора да буде побољшан додатним мјерама, попут увођења посебних наруквица за насилнике.

 

"Сматрам да Закон треба да се побољша увођењем мера, како заштите жена, тако и мера против насилника, које већ имају европске земље. Увођење посебних наруквица за насилнике може бити једна од тих", рекла је Михајловићева, која је и предсједник Координационог тијела за родну равноправност у Србији.

Михајловићева је у изјави за јавност најоштрије осудила данашње убиство у Панчеву које је починио бивши муж жртве, истичући да ни за какво насиље не постоји оправдање, саопштено је из Владе Србије.

Она је поручила да сваки облик насиља мора бити осуђен јавно, јер насиље није приватна ствар, апелујући на грађане да пријављују насилнике.

"Не постоји оправдање ни за један облик насиља, а када се деси овако нешто као данас у Панчеву онда је то за сваку осуду, јер представља пораз целог друштва. Још једном позивам све да реагују, не смемо бити имуни на насиље, коме год да се дешава око нас", упозорила је Михајловићева.

У центру Панчева данас је мушкарац ножем напао бившу супругу и нанио јој повреде по врату и леђима, од којих је касније преминула у болници.