ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/07/2019

НАЈМЛАЂА БЕБА СТЕФАНА ВУКОТИЋ

 

ВЛАСЕНИЦА, 12. ЈУЛА /СРНА/ - На "Конференцији беба" у Власеници вечерас је изабрано трочлано предсједништво које чине најмлађа беба Стефана Вукотић, најстарија беба Викторија Вучиновић, те беба са највише браће и сестара Ивана Остојић.

 

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је новинарима да је на "Конференцији беба" у Дому културе било присутно више од 100 најмлађих житеља ове општине.

"Наш основни циљ је да помогнемо и стимулишемо младе људе да рађају и стварају породицу, да опстану и остану у Власеници и Републици Српској. Ту је локална заједница која је спремна да им помогне и Влада Српске која чини све да ојача економију и тиме створи боље услове за младе генерације", рекао је Краљевић.

Изабрани чланови предсједништва друге "Конференције беба" од општине, која је организовала манифестацију, добили су новчану награду и слатке пакетиће, а беба са највише браће и сестара и играчку, поклон фирме "Тор" из Добоја.

Вечерас је одржана и пузијада у којој је најбржа била беба Андреа Куртума, Тихомир Влачић најспретније је повијао своју бебу, сокић је најбрже, за само три секунде, попио Вук Милић, Нина Пејановић је била најспретнија у игри музичких столица, а најбољим плесним паром проглашени су Хелена Маџаревић и Петар Голијан.

Сви они награђени су пригодним поклонима које је за ову прилику обезбиједила општина Власеница.

Мајка бебе са највише браће и сестара Ведрана Остојић навела је да су малишани право богатсво и да од дјеце нема ништа важније.

Манифестацију "Конференција беба" подржало је Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, с циљем јачања свијести о важности пронаталитетне политике и упознавања јавности са неповољном демографском сликом у Републици Српској.