ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника15/07/2019

УХАПШЕН АЛЕН ХРВАТОВИЋ ЗБОГ ШВЕРЦА ОРУЖJA

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 15. ЈУЛА /СРНА/ - Припадници Aгенције за истраге и заштиту /Сипа/ ухапсили су на подручју Источног Сарајева Алена Хрватовића осумњиченог за међународну трговину оружјем, незванично сазнаје Срна.

 

Он је ухапшен јуче на основу међународне акције која се односи на сузбијање трговине оружјем на подручје Белгије и Холандије.

Овај четрдесетогодишњи Тузлак, од раније познат правосудним институцијама БиХ, није имао пребивалиште у Источном Сарајеву гдје је само ухапшен, навео је Срнин извор.

Из Сипе је данас саопштено да је на подручју Источног Сарајева слободе лишено једно лице због постојања основа сумње да је починило кривично дјело организовани криминал.

Ово лице се доводи у везу са кривичним дјелима неовлаштени промет дроге и неовлаштени промет оружја и војне опреме, те производа двојне употребе, наведено је у саопштењу.

Након криминалистичке обраде у просторијама Сипе, ухапшено лице ће у складу са одредбама Закона о кривичном поступку БиХ, бити предато у даљу надлежност Тужилаштву БиХ.