ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија16/07/2019

ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА ИЗДВОЈЕН МИЛИОН КМ

 

ЧАЈНИЧЕ, 16. ЈУЛА /СРНА/ - Начелник општине Чајниче Горан Караџић рекао је Срни да је за три године у реконструкцију локалних путева издвојено око милион КМ и да се нада да ће хотел, који је купила општина, убрзо бити реконструисан у шта је уложено 400.000 КМ.

 

Караџић је рекао да ово мјесто раније није имало гдје да смјести госте иако је препознатљиво по чудотворној икони Чајничкој Красници, великој светињи у православном народу, због чега долази велики број туриста и вјерника.

Он је истакао да су у плану и реконструкције водовода, те одвода и канализације површинских вода, као и отварање новог гробља.

"У предизборној кампањи обећали смо реконструкцију путева, смјештај туриста и изградњу балон сале и то смо и урадили", нагласио је Караџић.

Он је истакао да је општина направила балон салу, за коју је из кредитног задужења обезбијеђено 350.000 КМ, а општина је додала још око 70.000 КМ.

Караџић је подсјетио да је Влада Србије донирала 100.000 КМ за набавку новог санитетског возила.

"Оспособили смо и једно мало скијалиште заједно са Удружењем Чајничана које је већ двије године у функцији, а близу њега направили смо и Планинарски дом који ће ове године бити у функцији", додао је Караџић.

Говорећи о реализованим обећањима из предизборне кампање прије три године, Караџић је рекао да је извршена реконструкција градског базена за шта је општина из свог буџета издвојила око 40.000 КМ.

"Извршићемо и реконструкцију дијела наше пијаце, биће опремљена одређеном опремом и уређајима, хладњачама и расхладним климама гдје ће произвођачи моћи да чувају своје производе, а и сам град ће бити боље снабдјевен здравом храном и домаћим производима", рекао је Караџић.

Караџић је истакао да је у сарадњи са Владом Швајцарске набављена хладњача за складиштење воћа.

"Општина је финансирала изградњу хладњаче са око 30 одсто, а њен капацитет је око 70 тона", додао је Караџић.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: