ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија15/07/2019

САСТАНАК О ИЗГРАДЊИ МЕТРОА У БЕОГРАДУ

 

БЕОГРАД, 15. ЈУЛА /СРНА/ - Званичници Србије разговарали су данас са представницима француских компанија "Ежис" и "Алстом" о изградњи метроа у Београду.

 

Констатовано је да је ријеч о великом пројекту, те да ће сарадња са француским компанијама које имају искуства у том послу бити од изузетног значаја, саопштено је из Министарства финансија Србије.

На састанку, који је организован у оквиру посјете Београду француског предсједника Емануела Макрона, учествовали су министар финансија Србије Синиша Мали, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и замјеник градоначелника Београда Горан Весић.

Мали је рекао да Београд никада није био ближи реализацији вишедеценијског сна и да ће коначно добити метро.

"Захваљујући нашим француским пријатељима са којима имамо одличну сарадњу, имаћемо престоницу која ће бити раме уз раме са светским метрополама", каже Мали.

Компанија "Ежис" припрема студију оправданости, додаје се у саопштењу.

На састанку је било ријечи и о начину спровођења пројекта, а истакнуто је да је важно да се процес убрза, да би градња почела крајем сљедеће године.

Саговорници су најавили и да ће се наставити разговори са кинеском компанијом "Пауер Чајна", са којом је раније потписан Меморандум о сарадњи, у вези са реализацијом пројекта "Београдски метро".