ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/07/2019

ПОЧЕО САСТАНАК У ПАЛАТИ СРБИЈА

 

БЕОГРАД, 15. ЈУЛА /СРНА/ - У Палати Србија у Београду почео је састанак предсједника Србије Александра Вучића и Француске Емануела Макрона.

 

Предсједници ће потом присуствовати размјени потписаних билатералних споразума између двије земље, након чега ће се обратити новинарима.

Најављено је потписивање више од 20 споразума и уговора о сарадњи у разним областима, укључујући и економску и војну.

Макрон је на почетку дводневне посјете, раније данас на аеродрму "Никола Тесла", изјавио да је дошао у Београд да "окрене нову страну", потврди пријатељство и гради нова партнерства са Србијом.

Он је истакао да су у његовој делегацији умјетници, личности из културе и економисти који свједоче да Француска жели да отвори нову страну билатералних односа у геополитичком контексту који није сигуран.

Вучић је истакао да обнова пријатељства двије земље не би успјела без Макронове упорности, енергије и жеље Француске да се врати у овај регион.

"Желим да захвалим и кажем да је ово тек почетак наше изванредне сарадње", рекао је Вучић након што је са Макроном открио плочу којом концесионар "Николе Тесле", компанија "Ванси", означава почетак обнове тог аеродрома.