ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика16/07/2019

ПОЧЕЛА СЈЕДНИЦА КОЛЕГИЈУМА О ОДРЖАВАЊУ НОВЕ ПОСЕБНЕ СЈЕДНИЦЕ

 

БАЊАЛУКА, 16. ЈУЛА /СРНА/ - У Бањалуци је вечерас почела сједница Колегијума Народне скупштине Републике Српске о одржавању пете посебне сједнице парламента о прегласавању српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика одлуком чланова Шефика Џаферовића и Жељка Комшића да зауставе изградњу моста на Пељешцу, због чега је Додик затражио покретање механизма заштите виталног ентитетског интереса.

 

Новинарима је у Скупштини речено да ће након сједнице Колегијума бити објављено саопштење.

У дану када је коначно потписан уговор за изградњу моста на Сави у Градишци чланови Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић и Жељко Комшић су на сједници Предсједништва одлуком да се заустави изградња моста на Пељешцу, коју су усвојили прегласавањем, покушали да направе субверзију не би ли Хрватска повукла свој потпис о изградњи моста на Сави или почела да прави проблеме у његовој реализацији.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик то је данас потврдио пред новинарима у Сарајеву, нагласивши да су га на сједници Џаферовић и Комшић прегласали у погледу одлуке у вези са заустављањем изградње моста на Пељешцу због чега је затражио покретање механизма заштите виталног ентитетског интереса.

"Ја сам гласао против /заустављања изградње/ и покренуо сам иницијативу за покретање виталног ентитетског интереса у вези са овим питањем, о чему ће коначну ријеч дати Народна скупштина Републике Српске", рекао је Додик новинарима након сједнице.