ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија19/07/2019

УГОВОР О ПРИСТУПАЊУ ЕВРОПСКОМ ДОБРОВОЉНОМ ПЕНЗИЈСКОМ ФОНДУ

 

БАЊАЛУКА, 19. ЈУЛА /СРНА/ - Генерални секретар Владе Републике Српске Синиша Каран, данас ће у Бањалуци, потписати Уговор о приступању Европском добровољном пензијском фонду и Уговор о организовању пензијског плана Владе Српске са директором Европског добровољног фонда Томажом Завршником, те представницима синдиката образовања, науке и културе, правосуђа, локалне самоуправе, управе и јавних служби, радника унутрашњих послова и синдиката управе.

 

Потписивање уговора предвиђено је у 13.00 часова у Административном центру Владе Српске, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Сниматељима и фото-репортерима биће омогућено снимање кадрова, а након потписивања предвиђене су изјаве за новинаре.

Влада Републике Српске донијела је јуче одлуку о организовању пензијског плана Владе Српске за све запослене чије се плате финансирају из републичког буџета.

"Члан пензијског плана може бити лице запослено на неодређено вријеме у министарствима и другим корисницима буџетских средстава чија се плата финансира из буџета Републике Српске. Уговор о организовању пензијског плана, Влада ће понудити на закључење представницима поменуте категорије запослених", саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Влада ће заједно са министарствима и другим корисницима буџетских средстава у којима се плата запослених финансира из буџета Српске из сопствених средстава на индивидуални рачун сваког члана пензијског плана уплаћивати мјесечно 20 КМ за сваког запосленог у сврху уплате пензијског доприноса, као и припадајуће трошкове на основу пореза и доприноса, почевши од плате за јануар 2020. године.