ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика20/07/2019

СДА СПРЕМНА ДА ЖРТВУЈЕ СТРАТЕШКЕ ИНТЕРЕСЕ У КОРИСТ ВЛАСТИТИХ

 

МОСТАР, 20. ЈУЛА /СРНА/ - ХДЗ БиХ оцијенио је да су бошњачки политички представници из СДА јасно и недвосмислено спремни да у корист властитих жртвују стратешке и инфраструктурне интересе цијеле БиХ, те поручио да неће допустити да се више троши вријеме на продуктовање кризе, што се одражава на евроатлантске интеграције.

 

Из ХДЗ-а БиХ наводе да ће наставити да раде са партнерима да БиХ профункционише као нормална држава, европска, у којој ће три конститутивна народа до краја бити равноправна.

"Сви који желе конкретан напредак, посебно партнери на бошњачкој и српској страни с којима смо ушли у постизборну сарадњу, морају прихватити да нећемо допустити завлачење и трошење времена на продуктовање криза што се одражава и на евроатлантске интеграцијске процесе и активности с којима већ увелико каснимо", поручују из ХДЗ-а БиХ.

ХДЗ БиХ сматра великом обавезом да упозори партнере и укажемо им на сву погубност свјесног опструисања имплементације изборних резултата, скрећући пажњу на теме које нису у фокусу јавности и прозивајући се међусобно.

"ХДЗ БиХ и странке окупљене око Хрватског народног сабора нису и неће бити дио проблема и опструкција, те и овом приликом позивамо партнере из СДА и СНСД-а на заједнички проналазак рјешења и повратак међусобног повјерења како би направили искорак, како између нивоа БиХ и ентитета, тако и унутар ФБиХ", наводи се у саопштењу.