ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима23/07/2019

ПОЈАЧАНА ФРЕКВЕНЦИЈА ВОЗИЛА НА ГРАНИЧНОМ ПРЕЛАЗУ ИЗАЧИЋ

 

БАЊАЛУКА, 23. ЈУЛА /СРНА/ - Појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ на граничном прелазу Изачић, а на осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се јутрос одвија без посебних ограничења и застоја.

У току је деминирање на локалитетима Депонија пијеска "Вијуш" и "Доњи Клакар пет", због чега долази до получасовних обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Шамац, у периоду од 8.00 до 16.00 часова.

Због деминирања терена на деминерском радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", у општини Брод долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

На ауто-путу Е-661 Градишка-Бањалука, у мјесту Гламочани, до 15. августа трајаће санација клизишта, на стационажи км 43+350.

У току је постављање камера за контролу брзине на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанске петље, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

На истом ауто-путу, због изградње наплатне станице "Чатрња", измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја, због радова, измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош. Саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због изградње мини-хидроелектране на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Tрну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Tрново, одвија наизмјенично, једном траком, због изградње мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Због изградње источног транзита у Бањалуци, обустављен је саобраћај у Крфској улици, на дијелу од Улице цара Лазара до Улице патријарха Арсенија Чарнојевића.

Саобраћај је обустављен и у Улици краља Александра Првог Карађорђевића, на дијелу од Улице раковачких рудара према Мотикама, и то до 15. октобра у периоду од 8.00 до 18.00 часова.

У току је реконструкција локалних путева у општини Доњи Жабар, због чега је измијењен режим саобраћаја на регионалном путу, на дионици Обудовац-Лончари.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук два, саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Због повремено појачане фреквенције возила током дана, на овој дионици могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

На обилазници кроз насеље Tетово забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 7,5 тона.

Због деминерских радова на магистралном путу Гламоч-Млиниште, на локалитету Развршће, у времену од 7.00 до 14.00 часова долази до повремених петнаестоминутних обустава саобраћаја.

На мосту преко ријеке Пливе, на магистралном путу М-5 код Јајца, као и на магистралном путу Јошаница-Ступ /у Рајловцу/, због санационих радова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Због санације обустављен је саобраћај на регионалном путу Tромеђа-Звировићи за сва возила, осим за возила градилишта и локалног становништва.

Због безбједносних разлога забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Из Ауто-мото савеза савјетују возачима да, због високе дневне температуре, по могућности дужа путовања планирају у раним јутарњим или касним поподневним часовима.