ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет23/07/2019

ВЕНЕЦУЕЛА ПОНОВО У МРАКУ

 

КАРАКАС, 23. ЈУЛА /СРНА-Ројтерс/ - Више од половине од 23 покрајине Венецуеле остало је без електричне енергије, изјавили су очевици и корисници друштвених мрежа, а власти тврде да је извршен "електромагнетни напад".

 

Ово је први нестанак струје у главном граду Каракасу од марта, када су власти оптужиле опозицију и САД за серију прекида испорука електричне енергије, због чега су милиони људи остали без текуће воде и телекомуникација.

Ови догађаји појачавају економску кризу која је преполовила привреду Венецуеле.

Министар информисања Хорхе Родригез рекао је да је нови нестанак струје изазван "електромагнетим нападом", али није представио доказе. Он је додао да су власти у процесу обнављања испоруке електричне енергије.

Снабдијевање струјом обновљено је на десетак минута у јужним дијеловима земље, али се потом поново догодио прекид, рекли су очевици. Струје још нема ни у Каракасу.

Венецуела је богата нафтом, али је земља захваћена хиперинфлацијом, због чега је настала несташица хране и лијекова, а више од четири милиона људи напустило је земљу.

Национална електродистрибуција је у проблемима усљед вишегодишњег мањка инвестиција и недовољног одржавања, тврде опозиција и стручњаци.