ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво23/07/2019

СВЕTОСАВСКИ ОМЛАДИНСКИ КАМП ЈЕДИНА ПРИЛИКА ЗА УЧЕЊЕ О ДУХОВНОСТИ

 

БОСАНСКИ ПЕTРОВАЦ, 23. ЈУЛА /СРНА/ - У федералној општини Босански Петровац организован је Светосавски омладински камп "Митрополит Николај Мрђа" на којем дјеца похађају школу православне вјеронауке, духовности, културе, традиције и историје српског народа.

 

Камп, који је почео јуче и трајаће до суботе, 27. јула, одржава се у парохијском дому поред Храма Успења Пресвете Богородице у организацији Парохије крњеушко-вођеничке, уз благослов Његовог преосвештенства епископа бихаћко-петровачког Сергија.

Професор православне вјеронауке у Средњој мјешовитој школи "Босански Петровац" Предраг Вујић, који је један од предавача у кампу, рекао је Срни да ову љетну школу похађа 25 ученика из Босанског Петровца.

"Ученицима је ово једина прилика да се упознају о духовности, историји и култури народа којем припадају, са садржајима које немају у редовном наставном процесу", навео је Вујић.

Вујић је рекао да ће камп бити завршен централном манифестацијом - четвртим Сабором православне омладине у Вођеници код Босанског Петровца у суботу, 27. јула, када ће, након Свете архијерејске литургије бити уприличена спортска такмичења.

"На централној манифестацији очекујемо учешће око 200 младих из Федерације БиХ", навео је Вујић.

Он додао да је генерални покровитељ Светосавског омладинског кампа "Митрополит Николај Мрђа" и Сабора православне омладине Министарство спољних послова - Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Владе Србије.

"Помогли су и општина Босански Петровац, општина Петровац-Дринић, Катихетски одбор за православну вјеронауку у Републици Српској и Федерацији БиХ, а велики добротвор кампа је и Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом", навео је Вујић.