ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика23/07/2019

ШАРОВИЋЕВО ЛИЦЕМЈЕРНО ДОДВОРАВАЊЕ ЧЕЛНИЦИМА СДА

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 23. ЈУЛА /СРНА/ - Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац оцијенио је да позив предсједника СДС-а Мирка Шаровића Предсједништву БиХ да поново разматра проблем одлагалишта нуклеарног отпада на Tрговској гори, као и изградње Пељешког моста, представља његово лицемјерно додворавање партнерима из СДА, као и бошњачкој политичкој јавности.

 

Кошарац је изјавио Срни да "Шаровић очигледно чита само сарајевске медије, који су намјерно пласирали информацију да је Влада Хрватске већ донијела одлуку о изградњи одлагалишта нуклеарног отпада на Tрговској гори, што није тачно".

"Tачно је да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик снажно подржао закључке Народне скупштине Републике Српске у вези са рјешавањем проблема Tрговске горе и свих других отворених питања у односима са Хрватском. Тачно је да се већ дјелује у том правцу и сигурно је да лицемјерне изјаве Шаровића и његових политичких истомишљеника Шефика Џаферовића и Жељка Комшића неће помоћи у рјешавању тих проблема", поручио је Кошарац.

Истичући да проблем изградње одлагалишта нуклеарног отпада на Tрговској гори није од јуче, Кошарац је подсјетио на вишегодишње активности Владе Републике Српске и снажан ангажман министра за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренке Голић на рјешавању овог питања.

"Ако ћемо се бавити популизмом, питао бих Шаровића - шта су он, као замјеник предсједавајућег Савјета министара и његов близак сарадник и партнер Денис Звиздић, баш као и Предсједништво БиХ у претходном сазиву урадили да спријече изградњу одлагалишта нуклеарног отпада на Tрговској гори? Шта су урадили да своје пријатеље из ЕУ убиједе да спријече изградњу Пељешког моста? Шта су урадили да убиједе Хрватску да отпочне изградњу моста на Сави код Градишке? Одговор је - ништа", нагласио је Кошарац.

Он сматра да је Шаровићево испразно додворавање челницима СДА и бошњачкој политичкој јавности у функцији покушаја да СДС, упркос јасно израженој изборној вољи грађана Републике Српске, наредне три године остане у власти на нивоу БиХ.

"Шаровић се својим изјавама поново нуди челницима СДА као поуздан партнер у борби против Републике Српске и интереса српског народа. Tакав Шаровић и СДС сигурно је за СДА пожељнији партнер од СНСД-а, који упорно инсистира на одбрани уставних и законских права Републике Српске и њених институција", истакао је Кошарац.