ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво23/07/2019

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ ЗА НАСТАВАК ГРАДЊЕ ДОБОЈСКОГ МЕЏЛИСА

 

ДОБОЈ, 23. ЈУЛА /СРНА/ - Градоначелник Добоја Борис Јеринић и министар расељених лица и избјеглица Федерације БиХ /ФБиХ/ Един Рамић потписали су данас споразум о удруживању средстава у укупном износу од 100.000 КМ за наставак изградње добојског Меџлиса, започетог 15. маја 2015. године.

 

Град Добој обезбиједио је за ову намјену 49.000 КМ, а федерално Министарство 51.000 КМ.

Јеринић је указао на добру праксу са федералним Министарством расељених лица и избјеглица да заједничким наступом унапређују положај повратника, а самим тим и Добоја, будући да је циљ да се подједнако развијају сви дијелови града.

Он је подсјетио да је у децембру са Министарством расељених лица и избјеглица ФБиХ потписан споразум, према којем Добој подржава све пројекте овог министарства са 49 одсто средстава, у односу на ранијих 40 одсто, како би било обухваћено више пројеката, а тиме и повратника.

Јеринић је навео и да је Републички секретаријат за расељена лица и миграције за пројекте повратника у Добој ове године издвојио 80.000 КМ.

Рамић је рекао да је ријеч о трећој фази финансијске помоћи за изградњу добојског Меџлиса, за шта је Министарство до сада издвојило 200.000 КМ и најавио наставак помоћи.

Градоначелник Јеринић изразио је задовољство што је данашњој посјети присуствовао и муфтија зенички Мевлудин Диздаревић, којем је најавио узвратну посјету, како би постала пракса да се заједничким слањем добрих порука рјешавају евентуални проблеми.

Диздаревић је указао на праксу добрих односа Исламске заједнице са градом Добојем, који настоји побољшати квалитет живота повратника.

Он каже да праксу добрих односа примјењује са српском и хрватском популацијом на подручју Муфтилука зеничког.