ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана05/08/2019

СПОРАЗУМ ПОБЈЕДА ПОШТОВАЊА ЗАКОНА И ИНТЕРЕСА СВИХ ГРАЂАНА БиХ

 

БЕОГРАД, 5. АВГУСТА /СРНА/ - Предсједник београдског Центра за развој међународне сарадње Стевица Деђански оцијенио је да данас постигнути споразум СНСД-а, ХДЗ-а и СДА да за 30 дана буде формиран Савјет министара, представља побједу поштовања закона и интереса свих грађана БиХ.

 

"Није ствар у победи /српског члана Предсједништва БиХ Милорада/ Додика или једног човека, него је то победа поштовања закона и Устава", рекао је Деђански за Срну.

Он је оцијенио да је очигледно да је изазвао реакцију Додиков став да Република Српска и српски народ неће дозволити грубо кршење закона, на начин како је то било у прошлости када су неки припадници српског народа допуштали да се гази преко Дејтонског споразума и преко интереса српског народа.

"Он је чврсто стао иза тога и рекао да тога неће бити. Очигледно да је то изазвало реакцију и схватили су озбиљност други актери и почели су да се понашају у складу са интересима и свог народа. Јер није овде био само интерес српског народа, ово је интерес свих народа БиХ - и Хрвата, а и Бошњака, које предводе очигледно лоши политичари који гледају само себе", рекао је Деђански.

Он је изразио наду да ће споразум бити испуњен, имајући у виду да су тако дугачком року од 30 дана могућа и изненађења, јер је, како је истакао, формирање Савјета министара у интересу свих грађана БиХ.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је након девет мјесеци разговора постигнут споразум СНСД-а, ХДЗ-а и СДА да се за 30 дана формира Савјет министара.