ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/08/2019

ДОДИК ЧЕСТИТАО КУРБАН-БАЈРАМ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 9. АВГУСТА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је свим вјерницима исламске вјероисповјести предстојећи празник Курбан-бајрам са жељом да овај велики празник прославе у здрављу и весељу са својим најмилијим.

 

"Желим вам да Курбан-бајрам дочекате у добром здрављу, радости и благостању у кругу породице и пријатеља и да предстојећи празник донесе мир и радост у ваше домове", наводи се у честитки коју је српски члан Предсједништва БиХ упутио поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијствима, имамима и свим вјерницима исламске вјероисповијести у БиХ.

Додик је нагласио да сваки вјерски празник треба да буде у духу међусобног поштовања и солидарности и подстицај за све који га прослављају да стварају бољу, срећнију и напреднију будућност свих грађана БиХ, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

"Поводом Курбан-бајрама, једног од највећих муслиманских празника, вама и свим вјерницима исламске вјероисповијести у Републици Српској, Федерацији БиХ и БиХ упућујем срдачне честитке. Нека радост овог великог празника испуне срца и надахну да чињењем добрих дијела и благодарењем Богу сложно дјелујемо за бољу будућност свих наших народа, радујући се заједно сваком успјеху", нагласио је Додик.

Према календару Исламске заједнице, први дан Курбан-бајрама ове године обиљежава се у недјељу, 11. августа. Курбан-бајрам је други од два велика вјерска празника који прослављају муслимани широм свијета, а карактерише га приношење жртве.

Месо жртвоване животиње се дијели на три дијела. Породица задржава једну трећину, другу дају родбини, пријатељима и комшијама, а трећа се даје сиромашним и угроженима.