ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/08/2019

КУРБАН-БАЈРАМ ДА ПОДСТАКНЕ НА ЊЕГОВАЊЕ ДОБРИХ МЕЂУВЈЕРСКИХ ОДНОСА

 

БАЊАЛУКА, 9. АВГУСТА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је данас предстојећи Курбан-бајрам свим муслиманима у БиХ и пожелио да празник буде снажан подстицај за његовање добрих међуконфесионалних односа и изградњу бољег живота.

 

Вишковић је у бајрамској честитки поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим муслиманима пожелио да овај велики муслимански празник прославе у миру, здрављу и добром расположењу, саопштео је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

"Нека би наступајући празник био, не само прилика за даривање и помоћ потребитима, већ и снажан подстицај за његу добрих међуконфесионалних односа и изградњу бољег живота у БиХ", наводи Вишковић у честитки.

Према календару Исламске заједнице, први дан Курбан-бајрама ове године обиљежава се у недјељу, 11. августа.

Курбан-бајрам је други од два велика вјерска празника који прослављају муслимани широм свијета, а карактерише га приношење жртве.

Месо жртвоване животиње се дијели на три дијела. Породица задржава једну трећину, другу дају родбини, пријатељима и комшијама, а трећа се даје сиромашним и угроженима.