ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/08/2019

ВРХОВАЦ: ПОВИСИТИ ИНВАЛИДНИНЕ ЗА 10 ОДСТО

 

МРКОЊИЋ ГРАД, 9. АВГУСТА /СРНА/ - Предсједништво Савеза ратних војних инвалида Републике Српске закључило је данас у Мркоњић Граду да је у Српској неопходно повисити личне и породичне инвалиднине ратним војним инвалидима за 10 одсто.

 

Предсједник Предсједништва Савеза ратних војних инвалида Драган Врховац истакао је да је Савез затражио састанак са премијером Српске Радованом Вишковићем на коме би било ријечи о повећању личних и породичних инвалиднина, запошљавању дјеце погинулих бораца и ратних војних инвалида, стамбеном збрињавању и здравственој заштити борачких категорија.

Он је подсјетио да је у зависности од категорије различит износ инвалиднина, наводећи да је за 10. категорију само 29 КМ.

"Значајно је што је Јавни фонд за професионалну рехабилитацију Приједор за 40 инвалида обезбиједио по 2.500 КМ подршке јер нису запослени. Нажалост ратни војни инвалиди тешко могу наћи посао јер већина њих има више од 50 година што је неприхватљиво за послодавце", рекао је новинарима Врховац након сједнице Предсједништва Савеза ратних војних инвалида.

Врховац је изразио задовољство што ће предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић данас присуствовати крсној слави Савеза ратних војних инвалида - Светом Пантелејмону, наводећи да је и до сада несебично помагала ратне војне инвалиде.

"Затражићемо и данас да нам помогне у рјешавању проблема. Вјерујем да ће нам помоћи као што је то радила и до сада", додао је Врховац.

Представници Савеза ратних војних инвалида положили су вијенце код споменика погунулим борцима из Мркоњић Града у одбрамбено-отаџбинском рату.