ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана12/08/2019

ДАНАС О ИЗМЈЕНАМА И ДОПУНАМА ЗАКОНА О УРЕЂЕЊУ ПРОСТОРА И ГРАЂЕЊУ

 

БАЊАЛУКА, 12. АВГУСТА /СРНА/ - Влада Републике Српске требало би на данашњој сједници да разматра Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о уређењу простора и грађењу.

 

На дневном реду је и информација о реализацији мјере популационе политике "Фонд треће и четврто дијете" за 2018. годину, те информација о потребној финансијској помоћи Фудбалском клубу "Борац" Бањалука, најављено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

На сједници ће бити размотрена и информација о статистичким показатељима стања у области прерађивачке индустрије и њиховом кретању за првих шест мјесеци 2019. године.

Предвиђено је да биде размотрена и информација о раду Координационог тијела за праћење кретања илегалних миграната преко територије Републике Српске, информација о Нацрту споразума између Владе Србије и Савјета министара БиХ о сарадњи у области борбе против трговине људима и именовању координатора за борбу против трговине људима у Српској, као и приједлог рјешења о именовању координатора за борбу против трговине људима у Српској.

На сједници ће бити разматрана и информација о активностима на промоцији туристичких потенцијала Републике Српске на руском тржишту, те приједлог рјешења о давању овлашћења за потписивање посебног колективног уговора за запослене у институцијама правосуђа Републике Српске.

На почетку сједнице која је заказана у 10.00 часова сниматељима и фоторепортерима биће омогућено снимање кадрова и фотографисање. Након сједнице предвиђено је саопштење.