ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима14/08/2019

КОЛОВОЗИ МОКРИ И КЛИЗАВИ, У ДОЊЕМ ПОДРИЊУ ИМА МАГЛЕ

 

БАЊАЛУКА, 14. АВГУСTА /СРНА/ - У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ јутрос се због кише вози по мокрим и клизавим коловозима, у доњем Подрињу има магле, а услови за вожњу повољни су у Семберији и источном дијелу Српске, те у Херцеговини, гдје још нема падавина, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

 

У усјецима и поред камених косина повећана је опасност од одрона камена и земље на коловоз.

Појачан је саобраћај на излазу из БиХ на граничним прелазима Изачић, Хум, Делеуша и Велика Кладуша, док на осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Због изградње дистрибутивних цјевовода водоводне мреже измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Поље-Брод, у општини Брод до 23. августа.

Измјена саобраћаја актуелна је на ауто-путу Градишка-Бањалука због санације клизишта у Гламочанима, те због изградње наплатних станица "Чатрња", "Нова Топола" и "Александровац", као и на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због искључивања и укључивања механизције која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка.

Деминирање терена у току је на радилишту "Клакари Доњи 8, 13 и 14" у општини Брод, због чега долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак и то радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због изградње мини хидроелектране на магистралном путу Котор Варош-Ободник измијењен је режим саобраћаја.

Саобраћај на магистралном путу М-18, на дионици Крупац-граница Републике Српске /Богатићи/ на подручју општина Источна Илиџа и Tрново одвија се наизмјенично једном саобраћајном траком због изградње мини хидроелектране "Крупац" на ријеци Жељезници.

Због реконструкције водоводне мреже, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу М-20, дионица Билећа-Подосоје, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због активираних клизишта.

Због покретања клизишта саобраћај је потпуно обустављен на локалном путу Сводна-Брезици на подручју општине Нови Град.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Tрну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

На регионалном путу Братунац 3-Дрињача, због санације клизишта од 00.00 до 7.00 и од 16.00 до 00.00 часова на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тоне и аутобусе класе М3. Ова забрана се не односи на аутобусе превозника "Дринатранс" Зворник који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У Федерацији БиХ коловоз је јутрос мокар у централним, сјеверним и сјеверозападним крајевима, гдје је потребан појачан опрез.

Због санационих радова на ауто-путу Подлугови-Сарајево сјевер у дужини од два километра возила саобраћају двосмјерно.

На магистралном путу Зеница-Немила, због санације у тунелу Врандук два, саобраћа се наизмјенично једном траком.

Због радова се спорије саобраћа и на дионицама магистралних путева Семизовац-Олово-Кладањ, Сребреник-Орашје, Ланиште-Кључ и Србљани-Цазин.