ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика14/08/2019

БИСЕЛ: НАСТАВИТИ СА ПРОДУБЉИВАЊЕМ ОДНОСА

 

САРАЈЕВО, 14. АВГУСТА /СРНА/ - НАТО је опредијељен да настави да продубљава односе са БиХ, изјавила је данас командант НАТО штаба Сарајево генерал Марти Бисел током сусрета са предсједавајућим Савјета министара у техничком мандату Денисом Звиздићем.

 

Биселова је нагласила да ће НАТО и даље пружати помоћ у било којем дијелу који је важан за БиХ, саопштено је из Савјета министара.

Она је захвалила Звиздићу на свим активностима које су реализоване у протеклом периоду у вези са испуњавањем спољнополитичких циљева БиХ и додала да ће сарадња бити настављена.

Звиздић је команданта НАТО штаба Сарајево упознао о приоритетима рада и реализовању циљева на путу евроатлантских интеграција.

Он је захвалио за помоћ коју је НАТО пружио БиХ, посебно на унапређењу Оружаних снага БиХ, као и на сузбијању посљедица природних и других непогода.

Звиздић је истакао безбједносни и економски значај НАТО интеграција за БиХ, посебно у сегменту обезбјеђивања трајног мира и стабилности, привлачења страних инвестиција, економског развоја и отварања нових радних мјеста, те заустављање одлива младих људи, додаје се у саопштењу.

Он је нагласио обавезу поштивања владавине закона и очувања међународне кредибилности институција БиХ у свјетлу реализације преузетих законских обавеза на путу процеса ЕУ и НАТО интеграција БиХ, које, како је рекао, немају алтернативу.

Састанку је присуствовао и замјеник генерала Бисел, пуковник Мортен Хенриксен.