ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика14/08/2019

ДОДИК: ЛАЖНЕ ТВРДЊЕ СДА О ГОДИШЊЕМ НАЦИОНАЛНОМ ПЛАНУ

 

БАЊАЛУКА, 14. АВГУСТА /СРНА/ - Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас Срни да су лажне тврдње које су изнесене у саопштењу СДА да су он и лидери ХДЗ-а Драган Човић и СДА Бакир Изетбеговић потписали споразум у којем се помиње годишњи национални план за чланство у НАТО-у било у изворном, било у модификованом облику.

 

"Позивам и њих у СДА и све друге да пажљиво прочитају тачку три споразума и увјере се да таква формулација тамо не постоји. Ми смо спремни да спроведемо споразум који смо потописали, али нисмо спремни да спроводимо оно што неко тумачи да смо потписали", рекао је Додик.

СДА је данас саопштила да је једино рјешење за превазилажење тренутног застоја у процесу евроатлантских интеграција и формирању Савјета министара усвајање модификованог годишњег националног програма, који је законска обавеза и дио споразума који су потписали лидери СДА, ХДЗ-а и СНСД-а.

Из СДА су навели да ће одбијање дијалога и компромисног рјешења имати негативне посљедице за процес формирања Савјета министара, наставак евроатлантских интеграција и укупну ситуацију у БиХ.