ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/08/2019

ПОДРШКА ИНИЦИЈАТИВИ ОДБОРА ЗА ЗАШТИТУ ПРАВА СРБА

 

БАЊАЛУКА, 15. АВГУСТА /СРНА/ - Начелник општине Гламоч Небојша Радивојша изјавио је данас Срни да гламочки Срби подржавају иницијативу Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ /ФБиХ/ да становници српских повратничких општина 13. и 14. септембра блокирају саобраћај према Ливну и Бихаћу због намјере ХДЗ-а да обиљежи 24 године од "ослобођења Дрвара".

 

"Подржавамо иницијативу Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ. Једноставно, морамо бити јединствени у заштити права српског народа о којима нико у ФБиХ не води рачуна", рекао је Радивојша.

Он је истакао да је за Србе у повратничикм општинама неприхватљива и намјера Владе Унско-санског кантона да измјести мигрантски центар у српско село Медено Поље.

Одбор за заштиту права Срба у ФБиХ позвао је становнике Дрвара, Грахова, Гламоча и Босанског Петровца да 13. и 14. септембра обуставе саобраћај према Ливну и Бихаћу због покушаја ХДЗ-а Ливањског кантона да обиљежи 24 године од "ослобођења Дрвара" и намјере Владе Унско-санског кантона да измјести мигрантски центар у српско село Медено Поље.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: