ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/08/2019

ПРОВЕСTИ ДОГОВОР ЛИДЕРА И ФОРМИРАTИ ВЛАСT НА НИВОУ БиХ

 

МОСTАР, 15. АВГУСTА /СРНА/ - Хрватски народни сабор /ХНС/ позвао је данас да договор и споразум лидера СНСД-а Милорада Додика, ХДЗ-а Драгана Човића и СДА Бакира Изетбеговића буде проведен да би се коначно добила функционална власт на нивоу БиХ.

 

"ХНС као предводник политике дијалога, договора, праведних рјешења и упорног залагања за хитно формирање власти, наглашава важност тренутка који је потребно искористити да би договор лидера био у цијелости проведен, а БиХ коначно добила функционалну власт", саопштено је из ХНС-а.

У саопштењу се додаје да у прилог чињеници брзог формирања власти иде и подршка свих релевантних пријатеља БиХ, попут Делегације ЕУ, али и Вашингтона, који подржавају споразум лидера СДА, СНСД-а и ХДЗ-а БиХ, те који су заговорници што скоријег напретка и формирања власти, али и испуњавања услова за пут БиХ у ЕУ и НАTО.

"ХНС вјерује да ће кључни међународни актери активно и у потпуности подржати провођење цјелокупног споразума, којег су потписали лидери побједничких странака у БиХ. Придруживање међународним организацијама од кључног је значаја за БиХ. Сматрамо да су европске и евроатлантске интеграције будућност БиХ и њених конститутивних народа и свих грађана", поручили су из ХНС-а.