ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/08/2019

СРПСКА ПОКАЗАЛА ДА ЈЕ ФУНКЦИОНАЛНИЈИ ДИО БиХ

 

БАЊАЛУКА, 15. АВГУСТА /СРНА/ - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је током данашњег сусрета са првим замјеником високог представника у БиХ Мајклом Скенланом да је Српска одлучна да спроводи реформе ради убрзања европског пута.

 

Чубриловић је навео да је благовременим формирањем ефективне власти у складу са Изборним законом, Република Српска показала да је функционалнији дио БиХ, саопштено је из Народне скупштине Српске.

Он је поздравио споразум који су постигли лидери водећих политичких странака у БиХ.

Чубриловић је изразио очекивање да ће у што краћем року бити формирани заједнички органи власти, прије свега Савјет министара, како би важне одлуке које су од интереса и за Српску и за Федерацију БиХ, без опструкције могле да буду донесене у разумном року.

На састанку је истакнуто да је веома важно остварити потпуну функционалност свих нивоа власти у складу са Дејтонским мировним споразумом, Уставом и позитивним законским прописима.

Посебно је указано на потребу јачања владавине права, стварања повољнијег амбијента, ефикаснијег економског и привредног развоја, те јачање регионалних и европских интеграција како би се створили услови за бржи напредак и бољи животни стандард на овим просторима.