ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво18/08/2019

ДОДИК: "ВЕЧЕ ОЈКАЧЕ" ВАЖНО ЗА ОЧУВАЊЕ ИДЕНТИТЕТА СРПСКОГ НАРОДА

 

КОЗАРСКА ДУБИЦА, 18. АВГУСТА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је вечерас да је манифестација "Вече ојкаче", која се традиционално организује уочи Преображења код манастира Моштаница у Козарској Дубици, важна за очување идентитета српског народа.

 

"Преображење је велики празник наше цркве и народа и драго ми је што већ годинама долазим на ово мјесто и могу да посвједочим огромном интересу људи који овдје долазе", рекао је Додик новинарима.

Додик је истакао да многи посјетиоци чак прилагођавају своје годишње одморе и путовања из далеких земаља у којима раде да би били код манастира Моштаница на овај дан.

"То говори о посебној синергији која постоји међу народом овог краја и шире, који не пропушта прилику да се окупи око своје светиње и обиљежи тако важан дан", рекао је Додик.

Он је нагласио да је то важно јер је окупљање дио идентитета српског народа.

"Важно је да покажемо да смо сабрани и окупљени и да у том погледу поштујемо нашу традицију и претке и да покушавамо да очувамо ту традицију и пренесемо је на сљедеће генерације", поручио је Додик.

Додик је констатовао да је код манастира Моштаница окупљено много дјеце и омладине и да му је драго што је у прилици да присуствује овом догађају.

Овогодишња манифестација "Вече ојкаче" завршена је козарачким колом у којем су заиграли учесници и посјетиоци, а потом је настављено народно зборовање.