ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво22/08/2019

НАПАДИ У КНИНУ НИСУ СЛУЧАЈНИ И СПОНТАНИ

 

ЗАГРЕБ, 22. АВГУСТА /СРНА/ - Предсједник Српског народног вијећа Милорад Пуповац изјавио је да напад на Србе на подручју Книна одлике сквадристичке групације и да нису случајни и спонтани.

 

"Tо су били изузетно озбиљни напади на припаднике српске заједнице. Не може у село Уздоље случајно или спонтано доћи пет аутомобила са 15 људи под фантомкама", истакао је Пуповац.

Он је оцијенио да ово показује да Хрватска није земља мира и безбједности.

"Хрватска као чланица ЕУ представља веома лош примјер нечланицама и доприноси дестабилизацији простора бивше Југославије", рекао је Пуповац за портал "Индекс".

Петоро људи је повријеђено, међу њима деветогодишње дијете, када је група маскираних нападача упала у кафић у општини Бискупија код Книна гдје су гости синоћ гледали фудбалски меч између београдске "Црвене звезде" и швајцарског "Јанг бојса" у оквиру плеј-офа Лиге шампиона.

Повријеђени су хоспитализовани у локалној болници.

И у Ђеврскама код Кистања неколико особа ушло је у локални кафић и почело провоцирати госте који су гледали утакмицу, а власник објекта је рекао да је ријеч углавном о провокацијама на националној основи.

Из Полицијске управе шибенско-книнске саопштено је да је неколико особа, које се доводе у везу са нападом на власника и госте кафића у Уздољу код Книна, приведено на криминалистичку обраду.