ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет24/08/2019

ТРАМП ПОНОВО НАЈАВИО ЦАРИНЕ НА ФРАНЦУСКА ВИНА

 

ВАШИНГТОН, 24. АВГУСТА /СРНА/ - Амерички предсједник Доналд Трамп најавио је нове царине на француска вина, након што је Париз најавио таксе америчким техничким гигантима.

 

"Не желим да Француска иде около и уводи таксе америчким великим компанијама јер је то некоректно. Ако они то стварно ураде, ми ћемо опорезовати њихово вино или ћемо учинити нешто друго", рекао је Трамп новинарима.

Он је додао да Американци могу да опорезују те фирме, а не Французи, јавио "Спутњик".

Француски министар финансија Бруно Ле Мер упозорио је раније да не треба мијешати питање такозваних дигиталних такси које Париз хоће да уведе америчким компанијама и таксе на француско вино.

Француски министар пољопривреде Дидијер Гијом рекао је раније да је "потпуно моронски" покушај америчког предсједника да уведе таксе на вина из Француске због такси америчким гигантима.

"То је потпуно апсурдно да ако ви опорезујуете `Гугл`, `Амазон`, `Фејсбук` и `Епл`, они ће опорезовати ваше вино", рекао је Гијом за француску медијску мрежу БФМ.

Поводом изјаве Трампа да вина произведена у САД нису лошија од оних из Француске, Гијом је рекао да "америчка вина нису боља од француских".