ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво24/08/2019

ДАНИЈЕЛ ШПАНЦЕР ПОБЈЕДНИК 14. БЛАНИК КУПА

 

ПРИЈЕДОР, 24. АВГУСТА /СРНА/ - Данијел Шпанцер из Аеро-клуба /АК/ "Међимурје" побједник је 14. Бланик купа, који је одржан данас на Аеродрому "Урије" у Приједору.

 

Шпанцер је свеукупни побједник у појединачној конкуренцији са 380 бодова, док су у екипној конкуренцији тријумфовали чланови екипе "Хрватска један" са 1.360 бодова

На првенству Републике Српске у екипној конкуренцији побиједили су чланови АК "Приједор два", а у појединачној тријумфовао Дамир Драчић из АК "Приједор", док је на првенству БиХ побједник екипа АК "Бихаћ један", а у појединачној члан АК "Бихаћ" Ибрахим Топић.

На "Бланик купу" учествовало је четдесетак пилота, чланова 13 екипа из шест бивших југословенских република.

Љубиша Араманда, представник АК "Приједор" који је организаор такмичења, рекао је да је све протекло у најбољем реду и да је безбједност такмичара била на највишем нивоу.

Ријеч је о такмичењу пилота, једином такве врсте у БиХ, у прецизном слијетању на двосједној вишенамјенски опремљеној једрилици "бланик Л-13" која се користи за обуку, тренажу, спортско и акробатско летење.

Циљ такмичења био је да се једрилицом слети што ближе замишљеној линији, а свако заустављање прије или послије те линије носило је казнене поене.

Покровитељи 14. "Бланик купа" су Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, Министарство управе и локалне самоуправе и град Приједор.