ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Специјални сервиси 05/09/2019

ПОСАО НА КРУЗЕРУ - АВАНТУРА И ДОБРА ЗАРАДА ИСТОВРЕМЕНО

 

Клијенти су били људи из богатог слоја, највише угледни адвокати са Менхетна, па се Мирјана трудила да се стално усавршава и учи како би били задовољни третманом, а она зарадом...

 

Приредила: Милена КОПРИВИЦА

БИЛЕЋА, 5. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Велика љубав према путовањима и жеља за авантуром и упознавањем необичних дестинација, одвеле су двадесетседмогодишњу Билећанку Мирјану Дедијер на крузер, гдје је у два наврата провела двије године, радећи као естетичар.

Дедијерева објашњава за Срну да јој је идеја о одласку на брод увијек била привлачна, а, након што се распитала, другарица са студија помогла јој је да донесе одлуку.

"Брод сам доживјела као неку авантуру, шансу да пропутујем и одскочим даље, а мотив да зарадим био је у другом плану", истиче Мирјана.

Упоредо са студијама економије, завршила је курс за козметичара, па је одлучила да за посао на крузеру конкурише као естетичар у спа-центру.

Да би успјела у тој намјери, Мирјана наводи да је претходно морала да похађа академију у Лондону, на којој је провела шест седмица, а трошкове је сносила сама.

"На академији у Лондону било је напорно. Устајала сам у шест ујутру, а долазила у собу у седам часова увече. Послије тога сам морала да учим. Енглески сам добро говорила, али сам морала додатно да се едукујем да бих научила стручне термине. Морала сам да знам сваки састав креме на енглеском, затим називе третмана лица и слично", наводи Мирјана.

Након завршене академије, убрзо је стигао позив за одлазак на брод америчке компаније.

"То је у односу на друге био брод средње величине, са три звјездице, који може да прими око 1.000 путника. Укрцали смо се у Венецији и првих шест мјесеци пловили смо по Европи, а послије до Мајамија и Лос Анђелеса.

Мајами је било нешто најљепше што сам доживјела зато што сам одувијек жељела да видим Америку", сјећа се Мирјана.

Дедијерова напомиње да пут који је прошла на броду није био лак и истиче да је то за њу било велико животно искуство у којем је спознала снагу своје личности.

"У том спа-центру гдје сам почела да радим биле су 22 жене, па сам морала да се изборим да бих дошла до изражаја. Мислим да особе које нису психички јаке немају шта да траже на броду јер ако не покажеш чврстину - тешко је", истиче Мирјана.

Клијенти су били људи из богатог слоја, највише угледни адвокати са Менхетна, па се трудила да се стално усавршава и учи како би били задовољни третманом, а она зарадом.

"У овом послу може да се заради, од 1.500, па до 3.000 и 4.000 долара мјесечно, зависно од тога колико си спретан у послу. Иако смо сами одређивали радно вријеме, жељела сам да максимално искористим боравак, па сам некад радила и по 15 часова", каже Мирјана.

Боравак на броду донио јој је много лијепих познанстава са људима из цијелог свијета, а током двогодишње пловидбе обишла је Европу, САД, Канаду, Карибе, Јамајку, Костарику, Мексико.

"Канада је прелијепа земља, са лијепом природом и љубазним људима, а на мене је, ипак, најјачи утисак оставио Лондон, који је фасцинантан град", наводи Мирјана.

Према њеним ријечима, не планира више да одлази на брод, а своју каријеру ће градити на копну.

Дедијерова препоручује младима да раде на броду, али савјетује да то чине са конкретним циљем и да прво буду сигурни у властиту психичку снагу и издржљивост.