ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Специјални сервиси 06/09/2019

СКУПОЦЈЕНА ГИТАРА НА ПОКЛОН 15-ГОДИШЊЕМ ЧЛАНУ ГРУПЕ "ИНФУЗИЈА"

 

Препознавши таленат, ентузијазам, квалитет и енергију чланова групе "Инфузија", музичари Душан Чогурић Чого и Слободан Радивојевић Село одлучили су да их на неки начин подрже и мотивишу за даљи рад

 

Приредио: Миро ПЕЈИЋ

БРАТУНАЦ, 6. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Петнаестогодишњи гитариста братуначког бенда "Инфузија" Мирко Остојић добио је на поклон квалитетну, скупоцјену, ручно израђену електричну гитару од музичара Душана Чогурића Чоге и Слободана Радивојевића Селе, чувеног мајстора за израду овог инструмента.

Чланови породичне групе "Инфузија", коју чине отац Рајко и синови Ђорђе и Мирко Остојић, након учешћа у финалу "Гитаријаде" у Зајечару, недавно су наступили на Мото-скупу у Лозници и оставили изванредан утисак.

Одушевили су и старе музичаре - Селу, из Лознице, и његовог пријатеља Чогу, који живи у Њујорку.

Препознавши таленат, ентузијазам, квалитет и енергију "Инфузије", они су одлучили да чланове те групе на неки начин подрже и мотивишу за даљи рад.

"Одушевио сам се њиховом свирком, младошћу и ентузијазмом и решио да их подржим на неки начин. Рекао сам то Чоги и он је прихватио идеју да им поклонимо гитару коју сам израдио и од које нема боље", истиче за Срну Радивојевић.

Он наводи да га најмлађи члан "Инфузије" Мирко подсјећа на младост и вријеме када је и сам почињао да свира 1975. године и када је, уз очеву помоћ, направио прву електричну гитару.

Радивојевић се од тада везао за музику и израду гитара, што му је постао хоби и љубав.

Чогурић каже да је за "Инфузију" чуо прошле године и да га је ове године група одушевила наступом у Лозници.

Два пријатеља одлучила су да поклоне гитару Мирку, талентованом најмлађем члану групе, а да трошкове материјала сноси Чогурић, који из САД снабдијева најквалитетнијим материјалима Радивојевића.

Они су то учинили прије Чогурићевог повратка у Њујорк, позвавши чланове бенда да дођу у Лозницу, гдје су им честитали на успјешном музичком представљању и поклонили гитару као знак признања и подстицаја за даљи рад.

Мирка су замолили да је никада не прода и да је користи на наступима јер је ријеч о изузетном примјерку овог инструмента, једном од најбољих који је израдио Радивојевић, чије гитаре користе бројни познати музичари.

Чого и Села кажу да су препознали велику љубав према музици код млађих Остојића, те да чланови групе "Инфузија" имају таленат и озбиљно раде, па вјерују да ће постати велики људи и музичари.

"Нисам очекивао да ћу добити поклон, а посебно не овако квалитетну и скупоцјену гитару, која ће ме мотивисати и пратити на наступима, те заувијек подсјећати на ове дивне људе", каже Мирко.

Он обећава да ће оправдати повјерење дародаваца и настојати да буде као и људи који су га обрадовали овим поклоном - добар човјек и музичар.