ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/09/2019

ВУЧИЋ: ЖЕНСКА ОДБОЈКА - НАЦИОНАЛНА УЗДАНИЦА

 

БЕОГРАД, 10. СЕПTЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић данас је честитао одбојкашицама Србије освајање златне медаље на Европском првенству у Турској, истакавши да су тиме успјеле да женска одбојка постане једна од националних узданица.

 

Вучић је на пријему за одбојкашице и стручни штаб у згради Предсједништва на Андрићевом венцу у Београду, истакао да су оне у Турској постигле величанствени успјех.

"Наш народ се много више обрадовао него што сте ви могле да видите", рекао је он, истакавши да је финална утакмица у Србији имала рекордну гледаност.

Вучић је рекао да су људи свим срцем навијали и да су одбојкашице Србије, како је указао, "направиле да нам женска одбојка постане једна од националних узданица".

"Јуче /у Београду/ је било хладно време па вас је неколико хиљада људи дочекало, највернијих и најбољих од нас, али цела Србија и Република Српска и велики број људи у Црној Гори су свим срцем навијали за вас и били бескрајно срећни", рекао је он.

Према његовим ријечима, на држави је да обезбиједи одбојкашицама све што је потребно за будући тренинге и такмичења.

"Ово је њихов успех не наш, наше је да обезбедимо протоколарне ствари, да обезбедимо услове да могу да тренирају", рекао је Вучић.

Одбојкашице су предсједнику Србије поклониле дрес са бројем један и одбојкашку лопту.

Одбојкашица Тијана Бошковић, послије пријема, у изјави новинарима захвалила је за подршку и људима из Републике Српске.

"Хвала свим људима из Републике Српске који су нам слали огромну подршку. Ми смо ту подршку свакако осетили и она нам је давала додатну снагу да будемо још јачи. Ми ћемо се и даље трудити да вам улепшавамо дане и да се заједно веселимо", рекла је она.