ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија11/09/2019

ПОЧИЊУ "ДАНИ ПЧЕЛАРСТВА, ВОЋАРСТВА И НАШЕГ СЕЛА"

 

НОВИ ГРАД, 11. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - У Новом Граду данас почиње дводневна манифестација изложбено-продајног карактера "Дани пчеларства, воћарства и нашег села", на којој ће своје производе представити пчелари, произвођачи пчеларске опреме, произвођачи воћа, крајишког сира, производа од љековитог биља, поврћа и производа домаће радиности.

 

Из Организационог одбора данас је најављено да ће овогодишња манифестација, која се одржава 11. пут, бити отворена у 12.00 часова у новоградској главној улици.

Учеснике и посјетиоце поздравиће представници приједорске канцеларије Привредне коморе и општине Нови Град, а у пригодном програму наступиће Културно-умјетничко друштво "Уна".

Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача рекао је Срни да је циљ ове манифестације развијање сарадње и повјерења купаца и произвођача.

"Осим што учесници имају прилику да покажу своје производе, ова манифестација указује на могуће правце развоја", рекао је Дрљача.

Другог дана манифестације биће одржано предавање за пчеларе на којем ће, о врцању меда у септембру и узимљавању пчела, говорити Саша Драгичевић из Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Манифестацију "Дани пчеларства, воћарства и нашег села" организује општина Нови Град.