ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика11/09/2019

БЕОГРАД ЋЕ НАСТОЈАТИ ДА ПИТАЊЕ КОСМЕТА РИЈЕШИ КОМПРОМИСОМ

 

БЕОГРАД, 11. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је након састанка са предсједником Чешке Милошем Земаном да ће Србија настојати да проблем Космета ријеши компромисом,а не ултиматумом и захвалио Чешкој за подршку коју пружа Србији по том питању.

 

"Председник Земан је данас говорио и о чувеној Де Головој `политици свих азимута`, коју Србија данас мора да има. Дакле, да гледа на различите стране, да има своју европску политику и европску агенду да жели да буде дио ЕУ, али да се не стиди својих добрих односа са Кином и Русијом, напротив да се тиме поносимо и да желимо да имамо још бољу сарадњу", рекао је Вучић.

Он је пренио Земанове ријечи да је то начин да Србија као земља која се налази на раскрсници путева и под разним притисцима из различитих разлога успијева да обезбјеђује себи напредак и напредак у квалитету живота за своје грађане.

Предсједник Вучић је на заједничкој конференцији за новинаре поручио да ће се водити и Земановим ријечима да они који управљају земљом морају да воде државне и националне интересе, а не да буду марионете и поновио да ће Србија наставити да води политику војне неутралности као и до сада.

"То је одлука Народне скупштине Србије, одлука српског народа. Ја сматрам да је то најбоља одлука Србије, јер ми тако бринемо о себи, чувамо своје небо, штитимо своју земљу. Истовремено имамо добре односе са НАТО-ом. Увек ћемо да гледамо да такве односе градимо у будућности, да се не би поновила 1999. година,али ране српског народа из 1999. године нису зацелиле и данас је тешко да нађете било кога ко разуме шта је то НАТО радио те 1999. године, барем овде у Србији", рекао је Вучић.

Предсједник Србије је исказао задовољство што га је Земан позвао као госта на састанак Вашингтонске групе у Праг 3. октобра.

Земан је нагласио да сваки политичар мора да брани интересе своје државе, а не да буде марионета било које стране власти.

Он је у вези са Косовом поручио да држава коју предводе ратни злочинци не би требала да се налази у заједници демократских земаља.

"Хашки трибунал је прије неког времена објавио вијест где је изразио презрење у вези са ратним злочинима косовских представника. Мислим да је управо због тога дао оставку предсједник Владе Косова. Дозволите да изразим, иако је то лично, али тиме и јаче мишљење, да држава коју предводе ратни злочинци не би требало да се налази у заједници демократских земаља", рекао је Земан.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: