ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/09/2019

ПОЧЕЛА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ЈУБИЛЕЈА 100 ГОДИНА РАДА

 

ТЕСЛИЋ, 11. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - У Здравствено-туристичком центру "Бања Врућица" код Теслића, поводом 100 година њеног рада, почела је свечана академија којој присуствују предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер Радован Вишковић.

 

Академији присуствује и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић и министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричeвић.

Присутни су директор Фонда пензијско-инвалидског осигурања Младен Милић, предсједник Удружења пензионера Српске Раде Ракуљ, академик Рајко Кузмановић, предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов, представници Амбасаде Хрватске у БиХ и остале званице.

Здравствено-туристички центар "Бања Врућица", који ове године обиљежава стотину година од оснивања, промовисао је 6. септембра монографију о свом историјату, као и "вибер" стикере са мотивима Бање.

У монографији "Бања Врућица - вијек у служби здравља", аутора Бојана Стојнића, наводи се да су 1925. године током каптаже бањских извора пронађени златник и огрлица из римског периода, што је потврда да је и у том периоду била позната љековитост термоминералне воде са овог подручја.